Livet som vuxet barn


Hjälp att få!

Det finns mycket hjälp att få som vuxet barn. Både genom samtal och böcker mm. Jag går på VIVA vilket har hjälpt mig otroligt mycket. Har även läst många olika böcker.

För att få hjälp så måste man själv vilja och inse att man behöver hjälp.. Ibland lever man i förnekelse och ibland orkar man bara inte.

Att ta tag i sitt liv kan ju i vissa fall handla om att ändra hela sitt tanke sätt och mönster man levt i, vilket kan vara mycket jobbigt. Man kan känna sig tom och väldigt ensam.. och fråga sig, vem är jag??

Men att komma till insikt och förstå varför man känt sig ensam och som om man inte hör hemma någonstans är en otrolig frihet. Och förstå varför.

Tänkte skriva ner vad jag har fått hjälp ifrån. Det kanske kan hjälpa dig också.

VIVA: Viva erbjuder rådgivande, stödjande, motiverande eller behandlande samtal. Samtalen är helt kostnadsfria.

Böcker:

 Flodhästen i vardagsrummet avTommy Hallsten. Om medberoende och om mötet med barnet inom oss Man brukar säga att en familj som lider av alkoholism – eller en motsvarande företeelse – lever i ett hus med en flodhäst i vardagsrummet. Författaren belyser vad som händer med barn som växer upp i skuggan av en ‘flodhäst’ – alkoholism, arbetsnarkomani, trångsynt religiositet, våld eller andra former av utsatthet. Ofta insjuknar de i ett ‘medberoende’ – ‘en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd, som uppkommer då en människa lever nära en mycket stark företeelse och inte förmår bearbeta denna företeelse så att hon kan integrera den i sin personlighet utan anpassar sig till den’. Tommy

Barn av livet av Tommy Hallsten.  Hellsten skriver för alla dem som mist kontakten med barnet inom sig, som vuxit upp i hem där någon form av missbruk förekommit. Han tar också upp ett av vår tids stora problem: bristen på mognad hos många vuxna människor. Han vänder sig till dem som inte fått vara barn utan först som vuxna börjat söka sin barndom.

Dom här två böckerna är otroligt bra och har hjälpt mig otroligt mycket. Dom är lättlästa och får en att förstå sin barndom och sitt mående. Rekomenderar starkt att läsa dom om du levt i ett dysfunktionellt hem.  Han har även skrivit andra böcker som hjälper i olika situationer.

Nu ser det olika ut i alla kommuner med vilken hjälp du kan få.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: